Miss ECO

Let’s Take Care of the Planet

miss-eco-talissaMiss Eco is een nieuwe internationale missverkiezing die in 2015 voor het eerst is gehouden. Nederland werd toen vertegenwoordigd door Talisa Wolters, die door de internationale organisatie werd uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen. Zij behaalde de 2e plaats en reist nog geregeld af naar Egypte om daar de verkiezing te promoten en evenementen bij te wonen.

Het doel van de internationale verkiezing is om vertegenwoordigsters van over de hele wereld en diverse culturen samen te brengen en aandacht te besteden aan het milieu, cultuur en toerisme. De internationale winnares zal het eco-toerisme over de hele wereld promoten, als ook het milieu en de diverse culturen van de deelnemende landen helpen te vertegenwoordigen, door middel van marketing op een internationaal platform.
De internationale organisatie staat onder leiding van Dr. Amaal Rezk, werkzaam bij de UN.

Miss Eco Netherlands zal het eco-toerisme in Nederland promoten en een bijdrage leveren aan het behoud van het milieu. Daarnaast zal ze Nederland vertegenwoordigen in Egypte waar ze tijdens de verkiezing als een ware Cleopatra zal worden onthaald.

In 2016 werd Nederland vertegenwoordigd door de exotische Laura Ghobrial. Ze maakte een grote indruk tijdens de verkiezing en behaald uiteindelijk de semi-finale.
Laura maakte vooral veel indruk met haar ECO kostuum en haar talen. Laura is naast haar studie buikdanseres en dat liep ze duidelijk zien tijdens de talent competitie.
haar Eco kostuum (zie foto) was speciaal ontworpen door Albert Chapel en was een jurk van zeewier.